EfterMaten

Hej nu har jag ätit men jag vet fortfarande inte vilket värds tema det Var på maten idag... Antar väl att jag inte är så där väldigt kultireserad, eller vad det heter, för att lista ut det heller...
 
Nu sitter jag själ i en hörnsoffa på hotellet. Det ända ställe där det är bra teckning. Och det faktummet gör att jag undrar vrf det inte är några andra här... Hallå tonåringar var e ni... I och för sig finns det inte jätte många i just min ålder här. Dem flesta är yngre eller äldre. Men det kan va skönt att ha en hel soffa för sig själv också antar jag. 
 
Det med halloween förresten. Jag vet inte om det var idag eller om det är på lördag... Vissa säger att det är idag men andra säger att det är på lördag. Det kanska är så att en av dagarna är då USA-borna brukar fira och den andra dagen ör när vi i Sverige brukar fira det, dvs på alla helgonsdag. Seee lite kultoriserad är ja iaf :) 
 
dagens: gumman till sin gubbe;
- Varför har dagens tånåringar alltid med sig penna och papper nu flr tiden?
- Jo det är för att om dem inte har täcknig så att dem inte kan kolla facebook ska dem kunna måla en. :)
 
ha det bra nu! 
 
 

Pappa slog mig!

 
Pappa slog mig!... I schack :( men det hade jag redan föruspott. Så nu är jag som ja sa nere på korden igen. Men det var mer jämt när pappa blev av med sin dam i början. Då var jag sååå nära att vinna! 
 
just nu sitter ja med familden igen och har fiesta innan maten. Den italienska mate igår var god och hoppas att denna dagens mat är lika god :) antagligen är den det.  Har ingen aning om vilken del av världen mate kommer ifrån idag ;) men det blir säkert gott och bra :). Och till slutet av måltiden tar ja o syrran säkert o provar alla efterrätter som finns för dagen. Det har blivit lite som en trdition för oss nu. Igår åt jag en orange tårt grej som smaka värre än avlopp!!! Seriöst den var sååååå himla äcklig. Har nog aldrig ätit något äckligare!... Eller kanske en efterrätt som jag åt idag var äckligare eller kanska att den igår var äckligare... :S den som jag åt idag smaka iaf konlaja! Så om ni är i Grekland/Kreta ät INTE oranga tårt efterrätts grejer! 
 
Ha de bra :)
 
 
 
 

Schack

Tjooohoo e så glad just nu eftersom att jag vann på schack (tror att det stavas så) mot min lillasyrra och min storasyrra! :) lillasyrran kömpade tappert men storasyrran la sig...tråkmåns.
Nästa match ska köras mot pappan min. När den matchen är över lär jag vara nere på jorden igen men tills jag kör mot honom njuuter jag :) 
Ha det bra! Uppsaterar när jag kört matchen mot pappa... :S önska mig lycka till! 

Sluppar

Hej nu ligger jag bara på en solstol, slappar och
lyssnar på Ed Sheerans låt Legohouse. Jag har självklart hört den innan idag men först nu börjat lyssna på den på riktigt. Efteraom att huvud instrumentet i denna låt är gitarr och att kag själv spelar gitarr så hade jag tänkt att lära mig den, plocket och allt :) om jag hittar nån bra sida och lär mig den kommer jag att länka sidan eller göra ett inlägg under kategorin låtar (tror att det kommer att vara ketegorin) hopppas att jag hittar nån bra sida annars för jag väl helt änkelt fixa det på nåt annat sätt
Ha de bra!

Italiensk mat i Grekland

Sitter nu med familjen och har lite fiesta innan maten. Tydligen är temat italiensk mat idag på hotellet...det blir säkert bra! :) 
 
I övermorgon är det HALLOWEEEEEN!!! Jag hoppas verkligen att dem firar det här! Om jag skulle varit hemma hade jag kanske varit på nån fest med kompisar men nu är jag inte det :( så därför joppas jag att den firar hallowen här också. Det kan man ju inte missa! Om dem inte har det blir jag sur :( 
 
jupp, ha det :)
Dagens: 
- Visste ni att det begått ett styckmord i Sydafrika?
   Det va Nelson ManDela...
 

Lite inaktiv på bloggen

Ledsen för att jag lägger till samma bild på varje inlägg men det går inte att ladda över nån annan bild :S o sry för att jag är så inaktiv på bloggen nu. Dålig ursäkt men ibland går det inte att skriva inlägg, tex som igår funka det inte... :( men försöker ta i kapp det så mycket som möjligt. Så nu kan jag berätta att det åska igår! Det var jätte coolt med blixtarna som lyste upp hinlen :) jag försökte att ta kort men det blev inga bra. Men som sagt va så kan jag inte kadda över några bilder nu så kag gör det när jag anländer hem. Vi såg också katten vid polen igår. Det har blivit lite som en vana. När man inte ser den har det börjat att kännas som om det är något som saknas... undra hur det kommer att kännas när ja kommer hem då...
mer än det hände inte igår förrtom att hela familjen va ute och sprang. Jag sprang runt 4-5 km :) det var jääätte sköönt! Vi sprang lite här och var runt området och så. Jag tänkte på att det finns väldigt olika växter här och att trafik reglerna är helt annorlunda. Här kan bara bilarna stanna mär dem vill verkar det som tex :S ja det va lite läskigt men samtidit spännande :) hadetbra nu! 
 
 

Tennis

Hej. Nu på morgonen va det inte direkt soligt så pappa, en av syrrorna och jag spelade tennis. Banan var helt ok men staketgallret som skulle förhindra att bollarna flög utanför banan skulle nog behöva repareras lite. En Boll flög utanför och landade på en bil när vi körde. Men som tur var blev det inga märken på bilen :) det skulle varit lite jobbigt. 
 
Nu sitter jag i blåsten på hotellets enoooorma balkong. Det är sol men det blåser ganska myket så det är inte direkt varmt men akönt endå. 
 
Katten från igår och i förrgår kom och gjorde oss sällskap vid polen :) Det är otroligt hur orädda dem är för alla turister. 
 
nu ska jag fortsätta att lyssna på musik och slappa.
Ha det bra!
                  
      
 

Katter vid polen

Hoj. Nu sitter jag med familjen vid polbaren. 
 
Tidigare idag när jag skulle gå till polen efter lunch för att lämna lite saker märker jag att det ligger en katt under soltolen som jag hade! Det är inte så att jag är rädd för katter men när man skulle lägga sig i solstolen och märker att det är en katt som ligger där, ja då blev det lite läskigt... =S Men katten var jätte söt och när jag flyttade solstolen flyttade katten vidare till nån´ annans solstol. Antagligen söskte den bara efter nån´ stans där det var skugga... men endå! under en solstol... =S
 
Nu sitter jag i en säng och skriver ett inlägg till bloggen. Men jag vet inte riktigt vad jag ska berätta mer. Det man gör är inte särskilt mycket. Man orkar inte liksom.
 
Det var runt 30 grader här under dagen och nu är det runt 20. Härlig med värme =). Men för att vara ärlig så längtar jag till sportlovet då man åker skidor/snowboard. Jag är inte en tjej som längtar efter sommaren när det är vinter och jag tycker inte att sommaren är den bästa tiden på året. Faktum är att jag nog som mest trivs när det är vinter. Iaf när man är i skidbacken och ska åka ner. Oftast iaf. ;-) För när det är sommar så orkar man ju inte göra något. Man barbadar och läser typ. Och det blir vääldigt långtråkigt efter 1 dag! Om det är nån som har några tips om vad man kan göra vid polen så får ni gärna kommentera! =).
 
Jupp nu har jag slut på info om vad jag har gjort idag eftersom att jag somsagt va inte har gjort mycket. För hoppningsvis går dem andra familjemedlemmarna på att göra något imon, men jag får se.
 
Just nu kan jag inte ladda upp några nya bilder men jag kommer att lägga upp dem så fort jag kan!
 
Ha det bra så hörs vi! =)
 
Dagens (jag vet inte om jag haft denna förrut men iaf så får ni den igen nu.)
om inte du skulle vara du så skulle inte du vara lik dig själv.
 
här är en till ifo jag redan haft den.
- Nämen vad snygg jag var idag.
- Haha, dagens skämt!
 
 
 
 
 
 
 

Denna dagens

Denna dagens är en typisk Sverige vs. Norge skämt...:
- Vet du varför Norrmänen kommer att starta krig mot Sverige om 1000 år?
 - Nej, varför?
- För det är först då dem kommer att börja förstå våra Norge-skämt...
 
=S ha det bra! =)
Ps: Många fler och bättre bilder från detta ställe kommer senare! :Ds
 
 

Toppppen bra

Hej nu sitter jag men familjen i hotellets bar del. Detta är verkligen ett ställe jag kan rekommendera för alla dem som vill komma i väg och bara slappa vid polen!  Dock finns det inte några jättebra stränder direkt men värmen och polen duger mycket väl ;-) Personalen här är verkligen toppen. T.ex. som i går när min mamma råka tappa nycklarna var en i personalen direkt nere på golvet för att plocka upp dem. Och alla som jobbar här är verkligen trevliga och snälla. Det märks verkligen att dem trivs med sina jobb :-)...förrutom nån' enstaka kanske... :-S. Polerna är inte kättestira men det går att simma i dem. Det finns en större pol och sen några mindre runt om som är byggda avlånga oh som en halvmåne runt den största.                                                      
 
Ja som ni kanske förstår så finns det verkligen INTE mycket att klaga på. Detta ställe får av mig 9/10 stjärnor. 9 och inte 10 för att det inte finns nån' riktigt bra strand i närheten. Men man kan åka till en om man hyr en bil eller buss. Det har vi inte gjort ännu men kanske kommer att göra det. 
 
På kvällarna ser man olila ljus som lyser frå en halvö. Det är suuper fiiint! 
 
Vart man än är så har man alltid havsutsikt. Från rummet, polen, resturangen och baren. Det är väldigt cool, för när man badar (eller solar eller vad man nu gör) kan man titta ner till havet och se båtar och halvön i vattnet. Det är en härlig upplevelse jag är glad att jag fått uppleva. 
 
Innan var jag ju lite orolig för flygningen men den gick bra :-) nu ska jag dortsätta njuta av kvällen. Ha det bra. Höres! 
  
 
 

LOV!

Idag fick vi testa att göra kromatografi på kemin. Det var väldigt roligt =). Jag kan rekomendera att ni testar det. Det är jätte lätt. Man tar bara ett papper som suger upp vatten bra, t.ex. filtrerpapper, och så målar du en punkt i mitten på pappret längst ner. Doppa sedan pappret i vatten så nära pricken som det går utan att du doppar själva pricken i vattnet och håll det där en stund. Pappret kommer att suga upp vatten vilket gör att färgerna i tuchen (eller vilken pennu du nu använder) delar upp sig i olika "färgzoner". Så här blev mina.
 
före     före
 
 efter   efter
 
Nu har skolan slutat och det är dags för 1 veckas love*. Det var både sorligt och skönt att säga hejdå till alla i klassen. Sorligt för att jag antagligen inte kommer att träffa några av dem under lovet och skönt för att skolan nu är slut, läxorna är slut och lektionerna är också slut! =) Men som sagt va så kommer jag att sakna rasterna och alla goa människor i skolan... men inte själva skolan...
 
Dagens: 
Det var 2 getingar och en stack. 
 
Ha det göött mos nu. Höres! =)
 
 

Först skolan

Hej alla som sitter vid en tjejs blogg. Nu är klockan 6.53 och jag sitter och äter (förrutom bloggar då). 
 
Idag ska jag till skolan och sedan sluta 2 h tidigare så jag slipper dem 2 sista lektionerna =). Detta var av att jag ska till Kreta... både roligt och inte. Jag kommer att sakna alla kompisar jättemycket när jag är där. Och jag hoppas att jag inte missa allt för mycket som händer. =) Nu ska jag fortsätta äta och gå igenom spanska glosorna ytterligare en gång. =) ha det bra! höres =)
 
 
 
 

Flyget imon

Haj alla som läser detta. Nu har jag gjort lite läxa och packat till resan imon =). Hoppas att inte planet störtar!!! Jo, jag är fortfarande lite rädd för det.. men det brukar jag vara varje gång i och för sig. Men endå...
 
Det kommer nog att vara ganska skönt när vi har landat och stigit av flyget. Det är en av dem gångerna under alla resor med flyg som är bäst engligt mig. För då vet man att man fortfarande lever och förhoppningsvis kommer man att klara sig hem utan en förstor skada. =) 
 
Nu ska jag slappa och bara njuta av att leva =) ha det gött. Höres! =)
 
Och förresten här är dagens. Idag blir det både ett citat och ett skämt
"Lev som att du skulle dö imorgon men dröm som om du skulle leva förevigt." 
 
skämt:
- Pappa, måste man tänka när man kör bil?
- Ja, det måste man.
- Är det därför du kör så långsamt?
 
 
 

Bara 1 dag kvar tills det är love*

Tjoj alla bloggisar. Nu är jag hemma igen från skolan. 
Idag cyklade jag till och hem i från skolan. När jag skulle cykla dit gick det bra. De var bara lite kallt men det får man ta. Men när jag skulle cykla hem blev det en lite annorlunda historia...eller inte såå jätte annourlunda men endå.
 
Jo jag satt kvar i skolan med några kompisar. Samtidigt som jag fundera på om jag kanske skulle åka hem kolla jag ut genom fönstret. Det var soligt och vindstilla. Jag satt kvar en stund till men valde sen att åka hemmåt. Och såklart när jag komer ut i från skolan och är på väg till min cykel så regnar och blåser det ganska mycket.. rooligt. Och när jag cyklat i ca. 6 min så börjar det att hagel-snöa! I och för sig så hagel-snöa det bara i 30 sek eller nåt sånt men endå. Det hagel-snöa! När jag skriver hagel snöa menar jag att det var nåt mitt i mellan snöa och hagla. Det var inte lika soft och mjukt som snö (eller hur man ska förklara snöflingor =S) men det vra inte heller lika hårda som hagel. Utan något mitt i mellan. När det kom ner till marken smälte det =(. Det skulle varit roligt om det snart skulle kunna börja snöa! =) men man får väl vänta ett tag till. 
 
Annars har det inte hänt något mer sen håltimman. 
 
I svenskan fick vi en uppgift att skriva en berättelse om vad som helst som skulle vara minsta ett A4 papper. Ännu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva om men jag får säkert en snilleblixt om inte det så hittar jag säker något inspirerande... förhoppnings vis =).
 
Jo det var allt för nu. Höres! =)
 
 
 
 

Håltimma!

Yes box! det är håltimma i en och en halv timma! =) ...men vad ska man göra nu då? Tja jag sitter och bloggar med en kompisa som klagar på sin dator som inte fungerar... så roligt blir det på håltimmar... =S nu ska jag kolla min kompis dator och se om nån´ kan fixa den. Ha det gött mos så höres vi! =)
 
 

/SaRa

 

Beep-test, Zumba och semester!

Helloj 
Idag var jag i skolan som vanligt... Det hände inget speciellt bara att jag tappadebort mina nycklar, vi hade beep-test på gympan och att jag fick reda på att vi ska dansa Zumba i skolan veckan efter lovet.
 
På idrotten hade vi ett beep-test. Det gick inte jätte bra direkt men det va ok och jobbit!. Efter gympa lektionen skulle jag hämta mina nycklar, som vi lägger i en låda under lektionen, men jag hitta dem inte! Såklart så frågade jag om nån´ hade tagit dem men tydligen inte... inte nån´ av tjejerna iaf... =S
Jag och en jätte snäll kompis letade efter nycklarna istället för att vara på matte lektionen. Det var faktiskt ganska skönt fast än att det inte var en bra anledning till att vi inte var där. Vi gick och letade i bl.a. gymnastikhallen  och jag kollade en extra gång i mitt skåp och väskan. Men inga nycklar. När vi bestämde oss för att gå till lektionen igen så berättde en kompis att en kille hade hittat nycklarna i killarnas omklädningsrum! jag har INGEN som helst aning om hur dem kan ha hamnat där. För jag lovar att jag inte var där inne under hela dagen! inte för att jag brukar vara där... men ja.. Iaf så fick jag tillbaka nycklarna vilket jag är väldigt tacksam för, annars skulle det blivit väldigt jobbit!
 
Efter matten hade vi klassråd. Där fick vi veta att vi skulle dansa Zumpa veckan efter lovet. Sisst jag fick teste Zumba var det INTE roligt alls. Det kan bero på att vi hade en...hm.. en klass som inte bjuder  på sig lika mycket. Så alla stod typ stilla och gjorde ingenting typ. Men nu när jag har en bättre klass kommer det nog att bli roligare =). Men vi får väl se =).
 
Igår när jag kom hem i från skolan stod mamma i hallen med sitt leende. Var av detta leendet kom i från att vi skulle till Kreta under lovet. Jo visst blev jag glad men samtidigt inte. Jag hade planerat hela lovet (inte alls) och så "förstör" dem lovet för mig. Det jag hade tänkt att göra var att slappa och vara med en massa kompisar... men nej. Ja, ja jag är glade endå att jag får åka på semester. Det är bara en nackdel... jag gillar veerkligen inte att flyga! Jag vet inte riktigt vrf jag inte gillar det men jag gör det bara inte... =(.
 
Och jo antagligen kommer jag nästan bara att lägga upp få och långa inlägg. Det beror på att jag inte har blogg.se appen på min mobil och att starta datorn tar aaaaldeles för lång tid. SRY för det men hoppas att det går bra endå. I framtiden kanske jag kommer att få en fungerande mobil för appar.
Just nu har jag en LG och tydligen så fungerar det inte att ha appar på den fastän att det stod att man skulle kunna det... eller så stod det inte det, men det är en smart phone (tror jag) så på något sätt ska man kunna ha det. Jag har bara inte listat ut hur bara... Jag läste inte bruksanvisningen och dem andra som har testat har det inte gått att fixa det... =S det kanske inte är en smart phone endå eller så är det alla vi som har testat som inte är så smart-human...  
 
Jo nu vet ni hur min dag och hur mitt love* ser ut. Ha det bra så hörs vi! =)
Denna dagens är en rolig bild. Gammalt skämt nu men det får gå.
 
 

/SaRa

 
 

2st dagens

Eftersom att jag inte gjorde några inlägg igår så la jag ju inte heller upp någon dagens. Så nu skriver jag en dagens för igår och en för idag. 
 
Dagens för igår:
- Mamma den där apan ser ut som faster.
- Men, så säger man inte.
- Vadå, apan kan väl inte förstå vad jag säger?
 
Dagens för idag...en persons djupa tänkande...:
Det är ganska bra att vattnet finns. För om inte vattnet skulle funnits skulle ingen lära sig simma och då skulle alla drunkna. 
 
xD ha det bra! ska försöka uppdatera lite bättre fram över =).
 

/SaRa

Haft mycket

Hoj på er. 
Dem 2 senaste dagarna har jag inte skrivit mycket här och det är för att jag har haft träningar, läxor och så krascha nästan min dator. =S
 
Vi kan börja med det roliga... eller typ roliga... 
Min dator krascha nästan! Okej den har gjort det några gånger men denna gången var det faktiskt roligare. 
Vi satt i klassrumet och gjorde några upgifter. Och så skulle jag visa en kompis blogg för en annan person. Men då ville tydligen inte min kompis att jag skulle göra det så hon smällde igen skärmen. När jag fällde upp skärmen sedan var den helt grön! =S. Seriöst, en dator ska inte krascha (nästan) bara av att man stänger skärmen lite hårdare än vanligt! vad är det egentligen för datorer vi fått av skolan? Det klart att det är skoj att ha en skoldata... eller i början tyckte man det. Nu måste man laga den stup i kvarten och så måste man bära den och böckerna till varje lektion. Om jag ska vara ärlig så skulle jag inte bry mig om dem tog datorerna ifrån oss. Men jag vet att det finns dem som verkligen skulle bry sig im edm gjorde det. Det finns lite olika tankar om den punkten... men nu vet ni vad jag tycker iaf. Så ni som inte har en skoldata kan vara glade endå. Ni behöver ju bara ta hem böcker.
 
Och som jag sa innan har jag varit upptagen med träning också. Friidrott igår och idag dans och gitarr. Just nu i gitarren spelar vi en låt som heter Your Song av Elton John. Grund verisionen är ju på piano så när man spelar den på gitarr fyller den inte låten lika mkt som pianot om ni fattar vad jag menar. Men annars är den ok =).
 
Och den tråkigare delen, läxor...
Vi fhade 45 frågor i fysiken och jag hade en eng presentation tills idag. Engelskan gick ju inte som jag hadet änkt mig... tapabort mig lite då och då men för hoppningsvis så blir det bättre vid nästa redovisning! =)
Igår satt jag uppe och gjorde klar fysiken direkt efter skolan. Och var även tvungen att försätta jobba efter tränigen. Men tillslut hade jag gjort alla 40 frågorna och då var det eng presentationen som jag skulle göra. Jag reppetera litegrann och så men det hjälpte ju... 
Nästa gång ska jag repetersa ännu mer så att det bli ännu bättre!
Men det typiska var att när jag var hemma kunde jag det bra och när jag bara pratade för mig själv i mitt huvud gick det änu bättre men i skolan så fungera det ju inte alls. Sååå frustrerande! 
Ja, ja som sagt va så hoppas jag verkligen att det går bärre nästa gång =)... det kan ju knappast gå sämre iaf. Nu ska jag göra hkk:s läxan och om jag hinner lite på spanska också. Ha det gött så hörs vi =). 
 
Ps: Denna bilden är från i helgen också. :ds
 
 

/SaRa

 
 

Jobba ikapp på bloggen

Hej nu har jag tagit reda på hur man gör för att länka en youtube video så att hela videon kommer ut på bloggen. Här är en video som tillhör texten under rubriken Millenium Star. 
  
 
Och här är bildspelet med bilderna från i söndags. Tyvärr så kan det ta lite tid för vissa biler att ladda men då kan du bläddra vidare och sen gå tillbaka till just den bilden. Hoppas att du gillar det! Och jo förresten, alla bilder blev inte så mycket "reality" som jag skrev att det skulle bli. Men jag har inte förfinat alla bilder men några har jag fixat lite... =S. 
 
 
 Ha det bra! =)

/SaRa

 

Har läxor men gör annat...

Hej 
Nu är det söndag 21/10... ca. 1 vecka tills höstlovet börjar! =) Det är rätt så skönt...eller jag ska inte ljuga, det är suuper skönt! Tänk er inga läxor eller lektioner =). Låter helt ok för mig.
 
Men innan man kan ha love* måste man härda ut en sista vecka också...suck...
Jag har jäätte många läxor som jag måste göra till den kommande veckan. Bl.a. så ska vi ha prov i hkk. Undra hur det kommer att gå... bra för hoppningsvis men är lite osäker där...=S.   
 
Innan jag skickar detta inlägget så ska jag berätta om vad jag har gjort idag. Något mer lockande än att sitta hemme med högar av läxor! 
 
Jo, jag och min pappa åkte en sväng till vårat land och kolla till det lite. Det var jätte skönt och roligt. Nu kanske några av er läsare undrar hur det kan ha varit roligt när det bara var jag och pappa, men det är inte så tråkigt som man kan tro. Vi hade det faktiskt väldigt trevligt tillsammans =). Oj så det var bara du och din pappa där... tvinga dem dig eller? Nej, det gjorde dem INTE. Jag gjorde det självmant okej... om ni tycker att det är fånigt att man faktiskt kan ha roligt med sin pappa, ja då är jag väl lite fånig då. Men inse alla har föräldrar... ibland är dem pinsamma och så men oftare än vad vi tror så kan det va bra att ha dem...
 
Iaf tillbaka till ämnet.
Det var otroligt fint med alla höst lövs färger längs vägen. Jag tog några bilder som jag hade tänkt att göra ett bildspel av. 
I skogen så hittade vi lite kantareller också. Det blev till slut runt 1/3 påse full med svampar.
Efter att vi hade plockat svampar gick vi ner till vattnet. Vägen dit var väl inte dirrekt jätte torr men det gick att ta sig fram. =) Vid vattnet var det nästa helt vindstilla. Och eftersom att miljön direkt ändras från skog till sandstrand så va det väldigt coolt med ala färgerna i bakgrunden. Det var verkligen som 3 stycken olika zoner man såg. Först en färggrann skog, direkt efter en sandstrand och sen vatten. Tyvärr tror jag inte att fick med hela den växlingen på något kort då jag inte hade stövlar vilket i sin tyr gjorde så att jag inte kunde gå ut i vattnet. Men om jag skulle kunnat göra det skulle det blivit ett jätte nice kort! =S Men hoppas att ni iaf nästan kan föreställa er hur skarpa miljöändringarna var.   
Jo nu vet du vad jag har gjort idag och resten av dagen är jag väl antagligen tvungen till att spendera all tid åt läxorna...=(  men här är bildspelet iaf och bara så ni vet så komer jag inte fixa bilderna i photoshop eller nåt. Jag kör på reality... men jag kan säga att det var så mycket finare i verkligheten än vad bilderna blev! Tyvärr så fungerar det inte att ladda upp bilderna nu men dem kommer senare! Ha en toppen fortsatt kväll nu.
 
 Och om jag inte hinner skriva något senare så kommer dangens här =);
Tjejen försöker bjuda ut en kille.
- Vill du gå på en dejt med mig?
- Nej!
- Hörde du ens vad jag sa?
- Ja.
- Vad sa jag då?
- Vill du gå på en dejt med mig?
- JAA! 
 

Hemma igen

Tjabba labba!
Nu har jag kommit hem från några släktingar. Vi firade en som fyllde år och hade jätte trevligt =).
Det bjöds på super god mat och det var många olika samtalsämnen som kretsade runt bordet medan vi åt. Det var härlig stämning med dem något färre än vad vi brukar vara och jag tror att alla tyckte att det var ganska roligt. I alla fall så tyckte jag att det var roligt =).
Jag smsa med några under tiden jag var där och så gav en av mina kompisar mig ett telefon nummer och fråga vems nummer det va. Jag visste inte så jag testa att smsa det. Sofia - som jag fick veta senare att hon hette- svara och fråga; vem är du?. Jag svara; ja du det beror på vem du är... Vi skicka några sms om ingenting och sen ringde hon mig. Flera gånger i rad faktiskt... eller jag vet inte om det var hon men någon ringde från hennes mobil till mig. Men man hörde inte vad hon sa och hon hörde inte vad jag sa. Antagligen så kommer vi inte att ha kontakt med varandra mer men det va roligt så länge det vara. Och för att vara ärlig så gav jag mobilen till kusinen när hon ringde så hon tror nog att det var hans mobli ;-).

Jag har varit med en kompis idag också som jag skrev igår att jag nog skulle vara med. Vi hade inte mycket tid att vara med varandra och av den tiden vi hade kollade vi på en film tillsammans... woow vad socialt!... eller inte... Nää vi skulle gjort något mer socialt, får göra det nästa gång, men ja...det va ganska skönt endå =).
Från början hade vi tänkt att spela in en dans video men det hände ju. Precis när hon kom märkte jag att bandet till våran videokamera var slut så där gick dem planerna i kras... =( men förhoppningsvis får vi en ny chans att spela in den =).

Nu den tredje punkten i detta inlägget...dagens-citat/-skämt. Egentligen har det inte hänt något roligt på det sättet.. eller jo när min kusin dansa =) han är såå grym på det...! =) Han har liksom sin egen lilla dansstil om man säger så =). Men iaf så får det bli ett skämt idag.
- Mamma titta en sån fin guldring jag har hittat.
- Men lilla gumman, den måste du lämna till polisen!
- Nej inte alls, för det står "din för evigt! iden.
...Det skämtet kanske va lite torrt men ta och drick ett glas vatten så kanske det blir bättre =).

/SaRa

Millennium Star

Tjena
En av mina "aktiviteter för dagen har varit att kolla lite på tv. Jag zappa runt lite och kollade men sen fastnade jag på ett pogram som heter Masteminds. Pogrammet är en kriminal dokumentär som kommer ifrån Kanada, sändes först av CI network (Crime & Investigation network), om jag har förstått det rätt.
Documentären visar, och förklarar, hur några av tidernas skurkar planerar och försöker genomföra olika kupper. Men man får även följa poliserna om hur dem löser och stoppar dem olika brotten... om dem gör det... =S
 
Denna gången handlade det om en man i 40 årsåldern som försöker stjäla en av värdens värdefullaste diamanter, Millennium Star. Det var vääldigt svårt att hitta hur mycket diamanten var värd och jag har inte hittat det ännu men om det hjälper kan du få veta att den är gjord av ca. 203,04 carat diamant och 1 carat av diamant är ungefär lika mycket som 0,2 gram diamant och den mängden på diamant kan kosta från 48 tusen till 84,5 tusen kronor.  
Iaf så lyckades inte bovarna få tag i diamanten. Några av rånarna dömdes till 5-15 års fängelse och två, tror jag att det var, dömdes till 18 års fängelse.
Enligt mig var pogrammet intressant att titta på. Både från de godas sida (poliserna) och den...hm... mindre goda sida... Man fick liksom se lite hur båda jobbade och så. 
Antagligen så har jag lite fel om den faktan jag skrev men det jag främst ville få fram var vad pogrammet handla om och att det verkligen var en stor kupp dem gav sig på... hoppas att ni iaf nästa fatta det... =S men om ni vill veta mer så länkar jag lite olika sajter här nedanför som ni kan kolla. Även en bild på Millennium Star.  
 
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/1010974.stm = Vad BBC News skrev om händelsen.
 
http://www.crimeandinvestigation.co.uk/shows/masterminds/about.html;jsessionid=8FDA9EED7100BA655E6F55F20E37101D = CI Networks hemsida. Här kan du även vara en detektiv i ett spel och kolla på olika delar av pogrammet Masteminds. Lycka till! 
 
http://www.youtube.com/watch?v=A2TiwCdMECw&feature=rellist&playnext=1&list=PL9BD5C1140CFD4A8F - en video om vad den delen jag kolla på handla på ett bättre förklarat sätt. Kunde lagt upp den som en video men eftersom att jag inte är så skillad ännu (jag är verkligen rookie på detta!) så kunde jag inte det men kan lägga upp videon senare kanske...=S
 
 http://www.google.se/imgres?hl=sv&safe=off&as_st=y&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=5fY8BSS4UW-tJM:&imgrefurl=http://www.reeny.org/debeers.html&docid=p9upUowEEBaTmM&imgurl=http://www.reeny.org/Diamond/star-diamond2.jpg&w=206&h=197&ei=7RiDUL3VCsXh4QSzmYCwDQ&zoom=1&iact=hc&vpx=590&vpy=261&dur=11171&hovh=157&hovw=164&tx=122&ty=87&sig=117664325225898086827&page=1&tbnh=136&tbnw=142&start=0&ndsp=23&ved=1t:429,r:11,s:0,i:101 = En väääldigt lång länkad sida där du kan läsa om bl.a. Millennium Star. Det är även där jag fått bilden ifrån, som finns nedanför.
 Hoppas att ni ser vad som står. annars skriver jag det här bredvid.
The De Beers Millennium Star Diamond before and after (203 carats)

/SaRa

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
 

Hej

Tjabba!
Vakna tidigt idag, för att vara lite mer exakt så vakna jag typ 6.30... skööj... om du undrar vad jag gjorde under den tiden så ska du veta att jag också undrar det =S. Ärligt talat så har jag faktiskt inte gjort något alls. Har ingen aning om hur de har gått till, att en timma bara kan passera sådär utan att jag ens känt att tiden gått och utan att jag gjort något alls! börjar jag att bli gammal eller!?

Iaf nu börjar en ny dag som ska tas igenom. Jobbigt eller inte? hm... både och. Det som är bra är att jag ska vara med en kompis och det som är mindre bra är att när denna dagen är slut är det en dag närmare engelska presentationen!
Alla i klassen skulle läsa en bok som vi sedan ska "sälja" för klassen. Alltså vi ska göra som om det var våran egen bok vi ville sälja. Lite nervös =S.

Nu ska jag njuta av denna underbara dagen då solen skiner in genom fönsterna, fåglarna kvittrar... eller vänta... solen lyser inte och jag kan inte höra några fåglar. Nähe det duggar visst, är mulet grått väder och några bilar kör förbi då och då... hm... vad hände med solen och fåglarna... =(
Iaf höres! =)

/SaRa    

Dagens...

Hej igen skulle bara berätta att jag hade tänkt att lägga in en liten roligt flik (förhoppningsvis) som skulle innehålla nåt´ roligt citat eller skämt, ibland båda, varje dag. Kanske till och med varje gång jag lägget in ett inlägg. Det beror på hur rolig dagen har varit, om jag fått något dagens citat eller dagen skämt. Här är iaf 19/10:s dagens-skämt och -citat.
 
Citat: " Om inte du skulle vara du så skulle inte du vara lik dig själv."
Skämt: - hur skulle du beskriva dig själv om du bara fick använda två ord?
            - Hm... dum i huvudet.
XD dessa var iaf mina upplysare för dagen. Hoppas att du tyckte att dem var lika roliga som jag tyckte när jag hörde dem =). 
Ha nu en toppen dag, eller man kanske ska säga kväll vid denna tiden =S... höres iaf =).

/SaRa

 
 

New One In Town...

Heellloj blogg-läsare som ser detta! Nu sitter jag vid min dator och skriver första inlägget till bloggen... lite nervös faktiskt eftersom att jag inte har en aning om hur detta fungerar men jag har många vänner som har bloggar som förhoppningsvis kan hjälpa mig om så behövs. 
En har redan hjälp mig vääldigt mycket så TACK Néa! 
Här får ni adressen till hennes blogg: http://neagrann.blogg.se/ 
 
Och förresten om ni är perfektionister så kan ni antingen sluta läsa nu eller så kan ni fortsätta läsa, vilket jag skulle tycka var väldigt trevligt, men då kommer ni antagligen att få det vääldigt jobbigt då jag inte är den bästa på att formulera mig eller att stava. Förhoppningsvis kommer jag att bli bättre på båda delarna men till att börja med får ni ursäkta mig för det =). 
 
Antar att vi hörs av under ett senare tillfälle =) så höres! 

/SaRa 

 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0